Újabb 50 étel a nagyvilágból - next 50 delicacies on earth
Cikkszám: 9789636261016
Szerző: PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM
Hűségpontok értéke (csak regisztrált vásárlóknak): 101
5 070 Ft
A választott opciók feláraival növelt ár!
Összefoglaló:
Újabb nemzetközi szakácskönyvvel rukkolt elő a Pécsi Tudományegyetem 2019 után idén újra nemzetközi szakácskönyvet jelentetett meg Magyarország első egyeteme, a Pécsi Tudományegyetem (PTE). A külföldi hallgatók receptjeiből összeállított kiadvány ezúttal elsősorban a levesekre, salátákra és a desszertekre fókuszál, de a cél nem változott: megismerni a több mint 130 országból Pécsre érkező tanulók hazájának gasztro-kultúráját, ízlésvilágát, különleges ételeit.A Pécsi Tudományegyetem egyik globális értelemben vett egyedi produktuma az 50 étel a nagyvilágból című szakácskönyv, amely 2019-ben jelent meg az egyetem hallgatóinak aktív közreműködésével.A nagy sikerre való tekintettel, és a számos pozitív visszajelzés alapján egyértelművé vált: nem maradhat el a folytatás! Ennek megfelelően újabb 50 receptet gyűjtöttek össze a kötet szerkesztői, miután a PTE-n tanuló mintegy 5000 külföldi és 17 000 magyar hallgató között ismét receptversenyt hirdettek meg, ezúttal azonban levesekre, salátákra és desszertekre koncentrálva.Miseta Attila professzor, az egyetem rektora a kiadvány kapcsán elmondta: Akár szimbolikusnak is tekinthető, hogy a második egyetemi szakácskönyv a Centenárium évében jelenik meg: éppen 100 évvel ezelőttre datáljuk a modern felsőoktatás kezdetét Pécsett. Hazánk minden bizonnyal egyik legsokszínűbb és legnemzetközibb egyeteme méltán büszke arra az interkulturális közegre, amely valójában évszázadok óta körülöleli az itt tanulókat, kutatókat, az itt élő városlakókat hangsúlyozta a rektor. A könyv amely a Líra bolthálózatán és a pteshop.hu oldalon keresztül lesz megvásárolható olvasásához jó szórakozást, az ételekhez pedig jó étvágyat kívánunk!__________________________________________________________________________________The University of Pécs presents a new multicultural recipe book Following the success of their first multicultural recipe book in 2019, Hungary's first university, the University of Pécs (PTE), has once again published a new multicultural recipe book this year. This publication, compiled from recipes of international students, primarily focuses on soups, salads, and desserts, but the goal remains the same: to get to know the gastronomic culture, taste preferences, and unique dishes of students coming to Pécs from more than 130 countries. One of the globally unique products of the University of Pécs is the recipe book titled "50 Delicacies on Earth," which was published in 2019 with the active participation of the university's students.Considering the great success and based on numerous positive feedback, it became clear: the sequel is a must! Accordingly, the editors of the book have gathered another 50 recipes after announcing a recipe competition once again among approximately 5,000 foreign and 17,000 Hungarian students at the University of Pécs, this time focusing on soups, salads, and desserts.Professor Attila Miseta, the university's rector, expressed his thoughts on the publication, stating, "The release of the second 'university recipe book' during the Centenary year carries symbolic significance, marking the beginning of modern higher education in Pécs exactly 100 years ago. Our nation's most diverse and internationally-oriented university takes justifiable pride in the centuries-old intercultural environment that has embraced students, researchers, and the city's residents," emphasized the rector. We hope you enjoy the book - it will be available for purchase through the Líra bookstore chain and the pteshop.hu website - and, bon appétit!