Krimik és krémek - agatha christie és escoffier mester randevúja gourmandiában
Cikkszám: 9789634792710
Szerző: SZEDERKÉNYI OLGA
Hűségpontok értéke (csak regisztrált vásárlóknak): 94
4 680 Ft
A választott opciók feláraival növelt ár!
Összefoglaló:
A krimikirálynő kulináris portréja a szakácskirály legendás receptjei Párizsból és Londonból, Szederkényi Olga exkluzív irodalmi szakácskönyvében. Mi volt Agatha Christie kedvenc koktélja? Mit reggelizik Miss Marple? És mi baja van Poirot-nak az ötórai teával? Szederkényi Olga rendhagyó irodalmi szakácskönyvében egyszerre van jelen a francia és az angol kulinária művészete, no meg a méregkeverés tudománya. E különleges kötetnek éppoly szerves része a jégből faragott hattyúban feltálalt Peche Melba, mint a romantikus körülmények közt odaégetett sült hering, és persze az arzénes curry. Írni, főzni és gyilkolni: e könyv lapjain e háromszöget járjuk be Agatha Christie életén és regényein, valamint a francia szakácskirály Auguste Escoffier receptjein keresztül. A Halál a Nílusonból kiderül, hogy gyomorbajos ember nem tud gyilkolni. A Gyöngyöző ciánból megtudjuk, hogy a brit lányokban azért nincs már elég életerő, mert kevés spenótot esznek. A Holttest a könyvtárszobában felütésében Miss Marple egyik ismerőse először megállapítja, hogy a konyhából sült szalonna illata száll, és csak utána közli, hogy egy hulla fekszik a könyvtárszobában."