Közétkeztetők kézikönyve iv. - iskolai közékeztetés
Cikkszám: 9786156337726
Hűségpontok értéke (csak regisztrált vásárlóknak): 156
7 790 Ft
A választott opciók feláraival növelt ár!
Összefoglaló:
Aki látott már mosolygós és jóllakott gyermeket, az tudja, mennyi öröm rejlik a munkánkban. Gondoljunk arra, hogy a mi gyerekeink is esznek valahol, és az ő elégedett mosolyuk is örömet szerez valakiknek. Ennek szellemében igyekezzünk étlapot tervezni, recepteket kipróbálni és nem utolsósorban ezeket az ételeket megfőzni és tálalni. Tartsunk lépést a változásokkal, az újdonságok adta lehetőségekkel! A SzerzőkA Közétkeztetők kézikönyve sorozat egy rendkívül gyakorlatias, nagyon sok támpontot és szakmai segítséget kínáló gyűjtemény, melynek a jelen (IV.) kötete az iskolás korosztály (618 éves) táplálkozását vette górcső alá. Az étel, az átadott tápanyagokon túl, minden életkorban számos szerepet tölt be, azonban a gyermekek számára különösen fontos. Az iskolai menü így jóval több a rendeletben meghatározott grammoknál; egy falat otthon, pár perc kikapcsolódás az órarend rohanó körforgásából. A könyv I. része az elméleti tudnivalókat foglalja össze, melynek szerzője Szűcs Zsuzsanna MSc, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember. Az I. rész tartalmából: Az iskoláskorú (618 éves) gyermekek fizikai, mentális és pszichoszociális fejlődésének jellegzetességei. A 618 éves gyermekek életmódját, táplálkozási szokásait vizsgáló felmérések ismertetése. Táplálkozási ajánlások (OKOSTÁNYÉRŽ) bemutatása. Az iskola, mint az egészségmegőrzés színterének bemutatása a beavatkozási lehetőségek ismertetésével.A közétkeztetés kihívásai a jelenben és a jövőben.A kötet II. részének szerzője Vígné Sági Katalin, dietetikus, élelmezésvezető. Az általa összeállított receptgyűjteményben 170 recept leírásával, az alapanyagok és a konyhatechnológiai módszerek sokféle használatával igyekszik a mindennapi munkát segíteni a közétkeztetésben dolgozók részére. Véleménye szerint a receptgyűjtemény csak kiindulópont, az ételek készítésekor minden esetben figyelembe kell venni a helyi viszonyokat és adottságokat, majd célszerű saját adatbázist, saját receptgyűjteményt kialakítani. A színes mellékletben szakmai anyagokat és ételfotókat is talál a Tisztelt Olvasó.