Kecsketartás - gondozás, ápolás - sajtkészítés - hústermékek
Cikkszám: 9789632786292
Hűségpontok értéke (csak regisztrált vásárlóknak): 94
4 680 Ft
A választott opciók feláraival növelt ár!
Összefoglaló:
Részletesen megtudhatunk mindent az egyre kedveltebb kis állatról: a fajta kiválasztása, az állat tartása, húsának és tejének feldolgozása, valamint a sajt készítése.A tartalombólA kecsketartás feltételeiIsmerjük meg a kecskék tulajdonságaitAz alkalmas istállóA megfelelő táplálékGazdaságossági megfontolásokA kecsketartás történeteSzármazásukA kecske háziasításaKecskék a mitológiában és a vallásbanKecsketartás NémetországbanKecskék a táj gondozásábanKecsketartás a világonKecskefajták EurópábanNémetországi kecskefajtákSvájci kecskefajtákFrancia kecskefajtákAusztriai kecskefajtákMagyar kecskefajtaGyakorlati kecsketenyésztésJelölési előírásokÁllomány-nyilvántartási naplóKecskék/juhok szállításaTenyésztési eljárásokTenyészkiválasztásA tenyésztésszervezés rendszere a kecsketenyésztésbenTörzskönyvezett tenyésztésKiállításokA kecskebakok bírálataA kecske teljesítményeiSzaporaságLaktációs teljesítményA hústermelés értékmérőiSzaporítás és felnevelésIvarzás és pároztatásVemhességAz ellésA gidák felneveléseSzarvalt kecskék és szarvatlan állatokKörömápolásBőrápolásTartási módokIstállózótartásLegelőn tartásKecskék más állatokkal együttA kecskeistállóHelyszükséglet és tervezésÚj épületMeglévő épület átalakításaKötetlen tartású istálló és kifutóAblakokSzellőztetésEtetőrácsok, jászlak, vályúkVízellátásFejőállásEllető- és gidanevelő bokszokTrágyakihordás és almozásA takarmány előállításaTakarmánytermelésTrágyázásA széna betakarításaA takarmány vásárlásaTakarmányozásEmésztésA takarmányok és azok elfogyasztott mennyiségeVízszükségletA takarmányok értékeléseA kecskék takarmányszükségleteA tenyészbak takarmányozásaA tenyészgidák takarmányozásaA kecskék egészségvédelme és betegségeikA betegség jeleiElsősegélycsomag az istállóbanKülső élősködőkBelső élősködők (endoparaziták)FelfúvódásBrucellózisCAE vírus okozta megbetegedés (Caprine-Arthritis-Encephalitis)HasmenésBélfertőzés (enterotoxémia)TőgybetegségekMéhelőesésFelső légúti megbetegedések, náthaVaras szájfájásLiszteriózisEllési bénulás (tejláz)BüdössántaságKöldök- és ízületi gyulladásA méhlepény visszatartásaBendőacidózisPasztörellózisJárványos nyirokcsomó-gyulladás (Caseous lymphadenitis, CLA)HüvelyelőesésÁlvemhességÖnszopásVemhességi toxémia (ketózis)Felfúvódás (a tej emésztésének zavara)Floppy-kid-szindrómaGümőkórVetélésVitaminhiányMerevgörcs (tetanusz)Száj- és körömfájásAz állati tetemek kezeléseAz állatok szállításaTejtermelésKecsketőgy és tejképződésFejésA tej kezeléseTej és tejtermékekA tej összetevőiSavanyított tejtermékekKecskevajKecskesajtSajtkészítés saját kezűlegSajtfajtákHústermékekA vágásA hús feldolgozásaHúsféleségekNéhány kecskehúsreceptAz irha értékesítéseA cserzés előkészítéseIrodalomjegyzék