Az vagy, amit a nagyszüleid megettek
Cikkszám: 9789635446889
Szerző: FINLAYSON, JUDITH
Hűségpontok értéke (csak regisztrált vásárlóknak): 122
6 090 Ft
A választott opciók feláraival növelt ár!
Összefoglaló:
Egyaránt tekints a múltba és a jövőbe ahhoz, hogy megtanulj egészségesen élni és így örökségként vitalitást hagyj hátra utódaidnak. Amíg meg nem ismertem David Barker munkásságát, annak a hagyományos elképzelésnek a híve voltam, hogy a krónikus betegségek kialakulása jórészt a szüleinktől örökölt génektől és az általunk választott életmódtól függ. A kérdést azonban ma más szemmel nézem. Valóban érintettek ebben génjeink is, de inkább olyan szinten, mint egy film főszereplői. A genom szempontjából az epigenomot tekinthetjük a filmrendezőnek, aki meghatározza, hogy az egyes gének mikor lépnek a színre. Korábban a vita arról szólt, hogy vajon a természet adta gének vagy a táplálkozás hatásai erősebbek, mintha két egymás ellen harcoló tábort alkotnának. Az epigenetika tudományának köszönhetően tudjuk, hogy az életmód jelentős szerepet játszik a krónikus betegségek kialakulásában, de nem egészen úgy, ahogy azt korábban gondoltuk. Génjeink és az életmód szorosan összefonódnak, jusson eszünkbe a kettős hélix képe. A DNS két párhuzamos szálához hasonlóan a természet adta gének és a táplálkozás szoros kapcsolatban állnak egymással, és ez életünk minden területére kihat. Sőt hatásuk nem ér véget a szüleiddel és veled, hanem generációkon át terjed. Judith Finlayson Ez nem csak egy újabb, az egészséges életmódról szóló kötet. Elmagyarázza, miért szenvedjük az emberiség történetének legnagyobb járványát, és miért van szükségünk egészségesebb élelmiszerekre, jobb élelmiszer-politikára, és miért kell különös figyelmet fordítani a fiatal nők és férfiak egészségére és táplálkozására, akik a következő generáció felnevelésére készülnek. Judith Finlayson egy új és izgalmas látásmóddal szolgál arról, hogyan jutottunk el a jelenlegi állapothoz, és hogyan tudjuk újrateremteni egészséges önmagunkat. Dr. Kent Thornburg